M&L Insolvency Services SPRL

Tipografia Filaret a iesit din insolventa

Publicat pe April 17, 2015 in Stiri juridice

Tipografia Filaret a iesit din insolventa

Tipografica Filaret, filială a CFR SA, care tipăreşte broşura “Mersul Trenurilor”, a ieşit din insolvenţă, sentinţa fiind pronunţată de Tribunalul Bucureşti după o perioadă de trei ani de reorganizare şi redresare economico-financiară, a anunţat administratorul reţelei feroviare publice.

În urma programului de reorganizare, derulat în perioada 2011-2014, pierderile tipografiei au scăzut de la 6,81 milioane lei, în 2012, la 239.084 lei, în decembrie 2014, conform datelor preliminate.

Tipografia Filaret, cunoscută pentru tradiţia tipăririi broşurii Mersul Trenurilor, va trebui să facă faţă, în perioada următoare, unei noi provocări pe piaţa tiparului pentru securizarea clienţilor tradiţionali şi să identifice noi oportunităţi de îmbunătăţire a portofoliului pe o piaţă concurenţială“, se arată într-un comunicat al CFR SA.

Înfiinţată în octombrie 1893, ca urmare a trecerii Căilor Ferate în administraţia statului şi a creşterii nevoii de materiale tipărite, tipografia şi-a desfăşurat activitatea, din 2001, ca filială a CNCF CFR SA.